dinsdag 30 september 2008

Basiscursus: Creatieve Zelfontplooiing


Deze cursus is bestemd voor alle mensen die zich bewust willen ontwikkelen en hun inzicht in zichzelf langs een creatieve weg willen vergroten. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Deze workshop is op geen enkele wijze verbonden aan een levensbeschouwing of godsdienstige stroming. Deelname staat dus voor iedereen open.

Bij iedere les / workshop wordt door middel van een oefening afgestemd op een opdracht. Daarbij worden ontspannings - en visualisatietechnieken gebruikt. De opdracht wordt vervolgens op een creatieve wijze uitgevoerd, bijvoorbeeld met behulp van tekenen en schilderen. Op de laatste les wordt alles nog eens doorgesproken, zoals de ervaringen die er geweest zijn.

Met behulp van teken- en schildertechnieken kan er een ontdekkingsreis gemaakt worden op zoek naar eigen creatieve en intuïtieve vaardigheden. Op deze wijze kan duidelijk worden hoe we in elkaar zitten en wat dat voor ons betekend. Dit inzicht geeft richting aan onze ontwikkeling. Op deze wijze worden er verschillende thema’s uitgewerkt.“Schone” kleuren en vormen kunnen een gezonde verhouding tussen hemel en aarde creëren.
Vorm ondersteunt ons in ons streven naar het kennen van onszelf, maar zet ons vast.

Kleur doet het zelfde, maar laat los, ook in ons innerlijk bestaan, waardoor wij de eenheid in onszelf kunnen voelen. Hierdoor komen we meer te weten wie wijzelf zijn.

De groepsgrootte is vastgesteld op maximaal 7 - 10 personen om iedereen ruimte en gelegenheid te geven een beroep te doen op de begeleiding. Degene die dit begeleidt is: Bianca Kicken

Er is uitgebreide ervaring op het gebied van workshops en allerlei ontwikkelingstrajecten zowel op individueel als in groepsverband. De mogelijkheid bestaat dat er nog iemand aanwezig zal zijn om assistentie te verlenen, zodat er meer gelegenheid is tot vragen stellen.

De Cursus bestaat uit 7 wekelijkse lessen van 2 ½ uur. Bij voldoende deelname kan een datum worden gepland.

Er zullen dan groepen gevormd worden waardoor lotgenoten in dezelfde groep kunnen komen. Met kinderen wordt rekening gehouden met de leeftijden.

Geen opmerkingen: